close
تبلیغات در اینترنت
طرز تهیه ی فرنی
طرز تهیه ی فرنی

فرنی (Ferni) که در برخی قسمتهای شبه‌قاره هند مشابه زبان فارسی phirni نامیده می‌شود غذایی است که با آرد برنج و شیر و سایر افزودنیها پخته می‌شود و معمولا همراه غذای اصلی یا به عنوان دسر مصرف می‌شود.


مواد لازم
۴ نفر

    ۳ ليوان شير
    ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری آرد برنج (بسته به نوع آرد برنج)
    ۴ قاشق غذاخوری شكر
    ۳ قاشق غذاخوری گلاب
    ۱/۲ ليوان آب
    ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک

مراحل:

    ابتدا آرد برنج را داخل شير ريخته و هم مي زنيم تا حل شود. سپس روي حرارت ملايم مي گذاريم و مرتب هم مي زنيم ، اگر مرتب هم نزنيد آرد گلوله گلوله مي شود. بعد شكر و نمك را اضافه مي كنيم (ميزان شكر سليقه اي است) و بعد از حل شدن شكر، گلاب را اضافه مي كنيم. اگر در اين مرحله احساس كرديد فرني شما خيلي سفت شده مقدار آب ذكر شده را كم كم اضافه كنيد تا به غلظت مناسب برسيد. هم زدن مداوم در تمامي مواحل پخت فراموش نشود.
    بعد از پخت فرني را سريعا در ظرف مورد نظر بريزيد چون به سرعت حالت ظرف را مي گيرد.


طرز تهیه فرنی

آرد برنج را در ۳ پیمانه آب حل می‌کنند و از صافی می‌گذرانند. سپس ۱۵–۲۰ دقیقه روی آتش ملایم می‌پزند. شیر را اضافه می‌کنند و هم می‌زنند و ۱۰ دقیقه دیگر می‌پزند. شکر (در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود) و هل و گلاب را در مایهٔ فرنی می‌ریزند و پس از دوسه جوش از روی آتش برمی‌دارند. فرنی را بدون شکر نیز درست می‌کنند و با شیرهٔ انگور یا عسل ویا مربای گل یا میوه می‌خورند.


فرنی با نشاسته
علاوه بر فرنی با آرد برنج، فرنی با نشاسته نیز تهیه می‌شود. در این دستورالعمل، نشاسته را داخل اندکی آب سرد حل کرده و سپس شیر و شکر (در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود) را به آن اضافه می‌کنیم. مخلوط را روی حرارت دائم به هم می‌زنیم تا سفت شود. سایر دستور پخت همانند فرنی با آرد برنج است. می‌توان فرنی را یه صورت کاکائویی و زعفرانی نیز سرو کرد. برای فرنی کاکائویی کافی است مقداری کاکائو به فرنی اضافه کرد؛ و برای نوع زعفرانی یک قاشق زعفران آب کرده به آن اضافه می‌کنیم.