close
تبلیغات در اینترنت
غذا‌های خوشمزه با گوشت گوسفندی نذری
غذا‌های خوشمزه با گوشت گوسفندی نذری

طرز تهیه ی غذا‌های خوشمزه ایی که میشه با گوشت گوسفندی نذری درست کرد رو برای شما آماده کردیم.در ادامه ببینید...

باقالی پلو با ماهیچه

در اینجا می‌توانید از گوشت گردن یا دنده گوسفند استفاده کنید اما استفاده از پا هم اشکالی ندارد. مهم‌ترین بخش این است که گوشت دارای استخوان باشد. زیرا استخوان بر مزه غذا تأثیر می‌گذارد.

همچنین بهتر است از باقالی تازه استفاده کنید تا طعم برنج شما بهتر شود.

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم ساق پای گوسفند یا هر ساق پا برای یک نفر
  • ۱ عدد پیاز متوسط خردشده
  • ۲ فنجان برنج دانه بلند
  • ۲۰۰ گرم باقالی
  • ۱ فنجان شوید خردشده، تازه یا خشک
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری زعفران ساییده حل‌شده در ۴ قاشق غذاخوری آب جوش
  • ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • ۱ قاشق چای‌خوری نمک (برای گوشت)
  • ۲ قاشق غذاخوری نمک (برای برنج)
  • آب
  • روغن گیاهی
  • کره

غذا‌های خوشمزه با گوشت گوسفندی نذری

طرز تهیه

1.  برنج را در یک ظرف بزرگ چند بار بشویید تا تمیز شود. دوباره ظرف را با آب ولرم پر کرده و ۲ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. اجازه دهید برنج به مدت حدود ۲۰ دقیقه خیس بخورد.

2. . ۲ قاشق غذاخوری روغن را در تابه ریخته و روی دمای متوسط قرار دهید. سپس پیاز خردشده را به آن اضافه کنید تا نرم شود.

3. گوشت را به ظرف اضافه کرده و بگذارید حدود ۳ تا ۴ دقیقه پخته و تغییر رنگ دهد.

4. نمک و زردچوبه را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

5. ۳ قاشق غذاخوری آب زعفران را اضافه کرده و کمی هم زعفران را برای تزئین برنج نگه دارید.

6. ۴ فنجان آب به ظرف اضافه کنید، آب باید به حدی باشد که نصف ظرف را پر کند. بگذارید آب بجوشد، سپس دما را کاهش داده و درب ظرف را قرار دهید تا به مدت ۱,۵ تا ۲ ساعت بپزد.

7. در این حین ظرف دیگر را تا نیمه از آب پر کرده و بگذارید تا بجوشد. سپس باقالی را اضافه کرده و بگذارید چند ثانیه بپزد.

8. برنج را آبکشی کرده و به این مخلوط اضافه کنید و بگذارید بجوشد. پس از ۵ تا ۷ دقیقه برنج را امتحان کنید تا ببینید آماده است یا خیر. داخل برنج باید کمی سفت و بیرون آن نرم باشد. راه دیگر برای دانستن آماده شدن برنج این است که دانه‌های برنج بر روی سطح آب بیاید.

9. برنج را آبکشی کرده و سپس شوید خردشده را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. مراقب باشید که برنج له نشود.

10. در یک قابلمه ۳ قاشق غذاخوری روغن گیاهی ریخته و روی دمای متوسط قرار دهید. مخلوط برنج و سبزیجات را در ظرف ریخته و به حالت مثلثی قرار دهید.

11. کمی کره یا روغن گیاهی و ۴ قاشق غذاخوری آب به روی برنج اضافه کنید. دما را کاهش داده و درب را قرار دهید. بگذارید مواد حدود ۴۵ دقیقه بپزد.

12. با یک چنگال گوشت را امتحان کنید تا ببینید پخته است یا خیر. اگر گوشت پخته اما مایع آن آبکی است درب را برداشته و بگذارید بجوشد تا آب کاهش یابد. اگر مایع خشک شده، کمی آب اضافه کرده و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد.

13. پس از آماده شدن برنج چند قاشق از آن را برداشته، در کاسه ریخته و مخلوط زعفران را به آن اضافه کنید تا برنج از سفید به زرد تبدیل شود.

14. حالا برنج را در بشقاب ریخته، روی آن را با برنج زعفرانی تزئین کرده و ماهیچه را همراه با کمی لیمو در کنار آن قرار دهید. سس گوشت را در کاسه دیگر ریخته و یا روی برنج و گوشت بریزید.

غذا‌های خوشمزه با گوشت گوسفندی نذری

کله پاچه

مواد لازم:

    کله گوسفند  ۱عدد
    پاچه گوسفند ۴عدد
    پیاز درشت ۱عدد
    زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
    نمک به مقدار دلخواه
    فلفل به مقدار دلخواه
    آب سرد ۴ لیوان
    نخود در صورت تمایل ۱۰۰ گرم

غذا‌های خوشمزه با گوشت گوسفندی نذری

طرز تهیه:

1. طبخ کله پاچه چیزی نیست بجز گذاشتن آن در دیگ و با حرارت بسیار ملایم پختن. هنر این کار تنها در این است که آنرا خوب تمیز کنید و هنگام طبخ آنرا زیاد نجوشانید و در عوض روی حرارت بسیار ملایم آنرا به شکلی دم کنید و استفاده از ادویه کافی که معمولا فقط نمک زردچوبه و فلفل سیاه و فلفل قرمز هندی است از مهمترین ها ست.

2. شما می توانید کله پاچه پاک کرده بخرید یا می توانید برای تمیز کردن کله پاچه آنرا در آب گرم گذاشته تا خون آن خوب از بین برود و این کار را چندبار تکرار کنید تا کله خوب تمیز شود سپس پوست آنرا کنده و نصفش کنید (آرواره و کله )و داخل آنرا کاملا تمیز کنید .

3. برای طبخ، کله و پاچه را با هم در یک قابلمه قرار بدهید و آب به اندازه کافی به آن بیفزاید تا جایی که نیمی از کله زیر آب برود بعد یک پیاز را پوست بکنید و به چهار پنج تیکه تقسیم کنید و داخل قابلمه بیندازید همچنین در صورت تمایل می توانید ۱۰۰ گرم یا به اندازه نیاز نخود هم پای آن بریزید زردچوبه هم بزنید و در دیگ را خوب کیپ کنید، حرارت را به صورتی تنظیم کنید که آب زیاد نجوشد و یا حتی نیازی به جوشیدن هم نیست، همین که بتواند درجه آب را به نزدیک صد درجه برساند کفایت می‌کند یا حداکثر و فقط بصورت خیلی ملایم بجوشد.

4. شما می توانید کله پاچه را شب بار گذاشته و صبح جهت صبحانه نوش جان کنید .

5. حتما کله پاچه را قبل از بردن سر سفره تمیز کنید و تنها گوشت های قابل خوردن را در ظرف بریزد و استخوان و ضایعات آنرا قبل از سرو کردن از آن جدا کنید.

6. حتما همراه کله پاچه لیمو ترش هم استفاده کنید.

غذا‌های خوشمزه با گوشت گوسفندی نذری

آبگوشت

مواد لازم

    ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی با استخوان
    ۵۰ الی ۱۰۰ گرم دنبه (چربی گوسفند)
    ۱/۲ پیمانه لوبیا
    ۱/۲ پیمانه نخود
    ۱ عدد پیاز
    ۳ الی ۴ عدد گوجه فرنگی
    ۲ عدد سیب زمینی متوسط
    ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
    ۳ حبه سیر خام
    ۲ الی ۳ عدد لیمو عمانی در صورت تمای
    ۱/۲ قاشق مربا خوری دارچین در صورت تمایل
    نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

غذا‌های خوشمزه با گوشت گوسفندی نذری

طرز تهیه:

1. بهتره نخود و لوبیا رو از شب قبل خیس کنین و دو الی سه بار آبش رو عوض کنین تا نفخشون بره.

2. گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود، لوبیا، سیرها که از وسط به دو نیم کردیم و پیاز رو هم که از وسط به دو نیم کردیم رو داخل قابلمه میریزیم و حدود ۵ الی ۶ برابر حجم مواد آب اضافه میکینم. بهتره تا کل آب آبگوشت رو از اول کار بریزیم تا طعم آبگوشتمون بهتر بشه ولی اگه احیانا در اواسط کار آب بیشتری احتیاج بود حتما از آب جوش استفاده کنین.

3. در صورتی که شما دوست دارین پیاز داخل آبگوشت بمونه ریز خوردش کنین.

4. حالا در قابلمه رو میبندیم و شعله رو هم زیاد میکنیم تا آب جوش بیاد. وقتی آبجوش اومد کفهای روی سطح آب رو با یه قاشق برمیداریم.

5. حالا به موادمون زرچوبه و فلفل اضافه میکنیم و شعله رو هم کاملا ملایم کرده در قابلمه رو هم میذاریم و اجازه میدیم تا گوشت و حبوبات آروم آروم بپزن.

6. بعد از حدود ۲ الی ۳ ساعت موادمون خوب پختن در این مرحله سیب زمینی هارو هم از وسط نصف کرده و به آبگوشت اضافه میکنیم و در صورت تمایل لیمو عمانی هارو هم داخل آبگوشت میریزیم.

7. بعد از اضافه کردن سیب زمینی و لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی، نمک و در صورت تمایل دارچین رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا باز موادمون برای ۱ الی ۲ ساعت دیگه آروم آروم بپزن.

8. آبگوشت ما بعد از زمان کلی تقریبا ۴ ساعت دیگه حسابی جا افتاده و به روغن انداخته و حاضره.

در این مرحله بهتره دنبه رو هم بیرون بیارین و با گوشتکوب بکوبین و دوباره داخل آبگوشت برگردونین تا خوب داخل آبگوشت پخش بشود.

 

غذا‌های خوشمزه با گوشت گوسفندی نذری