close
تبلیغات در اینترنت
آموزش تهیه ی بامیه خانگی
آموزش تهیه ی بامیه خانگی

بامیه یکی از شیرینی‌های ایرانی است. از مواد اولیه این نوع شیرینی می‌توان به ماست و نشاسته و خمیرمایه اشاره کرد که بعد از ترش شدن و به اصطلاح ور آمدن آن را به آرد اضافه می‌کنند. سپس از تخم مرغ برای پف کردن بامیه استفاده می‌شود که البته این روش به تازگی به کار می‌رود و در گذشته کاربردی نداشته‌است؛ این تنها تفاوت میان بامیه قدیم با حال است. هنگامی که بامیه آماده شد آن را در شکر قوام‌یافته می‌اندازند تا شیره را به خود جذب کند. شیعیان ایرانی در ماه رمضان، از زولبیا و بامیه برای افطار استفاده می‌کنند.


مواد لازم
۶ نفر و بیشتر

    ۱ لیوان آرد سفید قنادی یا سه صفر
    ۱ لیوان آب سرد
    ۵۰ گرم کره
    ۲ قاشق غذاخوری شربت بار (آموزشش رو گذاشتم) یا عسل
    ۱/۴ قاشق چایخوری وانیل
    ۲-۳ عدد تخم مرغ

مراحل
    در ابتدا آب، کره و شربت بار را داخل ظرف می ریزیم به محض اینکه شروع به جوشیدن کرد آرد الک شده را یکباره داخل آن میریزیم و هم میزنیم. بهتره اینکار با قاشق چوبی و سریع انجام شود تا آب داخل خمیر کاملا تبخیر شود. مدام با قاشق آن را تکه تکه کنید تا آماده و توپی شکل شود. اینکار ۸-۱۰ دقیقه طول میکشد و خمیر لطیفی به ما میدهد. زیر آن را خاموش کرده اجازه دهید از داغی بیفتد. این مرحله خیلی مهم است.
 
    پس از آن تخم مرغ اول را زده و یک دقیقه هم بزنید و سپس تخم مرغ دوم با وانیل را اضافه کنید مجدد یک دقیقه هم بزنید (اگر در این مرحله خمیر به چسبندگی رسید نیاز به تخم مرغ بعدی نیست) و در نهایت تخم مرغ سوم هم به همین شکل اضافه شود. در پایان کار خمیر کاملا چسبناکی به دست می آید که آن را داخل قیف ریخته و آماده سرخ کردن است.(بعد از تخم مرغ دوم اگر خمیر چسبنده نبود تخم مرغ سوم را با چنگال زده و کم کم به مواد اضافه کنید تا چسبناک شود)

    نکته: اگر تخم مرغ کم باشد بامیه سفت و اگر زیادتر از حد لازم باشد بامیه نرم میشود.

    اول در قابلمه ای با ارتفاع زیاد روغن بریزید و همانطور که سرد است بامیه ها را داخل آن قیچی کنید. سپس روی حرارت بگذارید تا سرخ شود. حرارت حتما ملایم باشد تا بامیه مغز پخت شود. تعداد بامیه را کم بریزید تا به خوبی پف کند. هرچه زمان بیشتر سرخ شود تیره تر و تردتر میشود.
 
    بعد از سرخ شدن آن را ۳ دقیقه داخل شربت بار ریخته و خارج کنید تا شهد زیاد به خود نگیرد. سپس تزییین کنید و سرو کنید.
   
    برای هر بار سرخ کردن بامیه ها باید روغن خنک شود. در واقع بعد از هر بار سرخ کردن اجاق را خاموش کنید تا روغن برای نوبت بعد خنک شود. امیدوارم بپزید و لذت ببرید. نوووووش جان
 


روش دوم:


مواد لازم
۵ تا ۷ نفر

  •     خمیر بامیه

    ۱ لیوان آرد
    ۲ ق غ شکر
    ۲ عدد تخم مرغ
    ۱ لیوان آب
    ۵۰ گرم کره یا روغن جامد

 

  •     شربت

    ۲ لیوان شکر
    ۱ لیوان آب
    ۲ ق غ گلاب
    ۱ ق چ جوهر لیمو (یا ۲ ق آبلیمو)
    مقداری زعفران دم کرده

مراحل


    ابتدا شربت را تهیه کنید تا سرد شود
    رسپی شربت: شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. بعد از حل شدن شکر، گلاب زعفران و جوهر لیمو را اضافه کنید و اجازه دهید قوام بیاید.
    روش تهیه بامیه: آب و کره را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش برسد.
    سپس آرد و شکر را اضفه کرده و ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت هم بزنید وبه آن ۲ ق غ شربت اضافه کنید
    اجازه دهید خمیر کمی خنک شود سپس تخم مرغ ها را اضافه کرده و مخلوط کنید.
    خمیر را در قیف پارچه ای ریخته و با قیچی برش بزنید. خمیر سفت است و ممکن است قیف نایلونی پاره شود)
    بامیه ها را حسابی در روغن سرخ تا مغز پخت شود.
    ۵ دقیقه در شربت قرار دهید و سپس در آبکش بگذارید تا شربت اضافه خارج شود.