close
تبلیغات در اینترنت
طرز تهیه ی شیر برنج
آخرین مطالب

طرز تهیه ی شیر برنج

طرز تهیه ی شیر برنج

شیربرنج یا شیربا، چاشت و غذایی است که از شیر و برنج می‌پزند و بیشتر با شکر و شیره می‌خورند. بدان «آش شیر» نیز گویند

تاریخچه:

در مازندران مراسمی تحت عنوان تمنای باران وجود دارد که در یکی از آیین‌های آن، همهٔ اهالی روستا شیر و برنج جمع می‌کنند و با آن شیربرنج درست کرده، می‌خورند و مقداری از آن را با این باور که باران ببارد، روی پشت بام می‌ریزند.

ارزش غذایی:

شیربرنج به‌جهت دارا بودن شیر (منبع غنی از کلسیم) و برنج (سرشار از ویتامین‌های گروه ب) و همچنین طعم‌دهنده‌های مقوی و آرام‌بخش اعصاب مانند هل و گلاب، مفید است.


مواد لازم
۴ نفر

    ۱ پیمانه برنج نیم دانه یا سر لاشه ی ایرانی
    ۱/۲پیمانه شکر یا ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری عسل
    ۲/۳پیمانه گلاب
    مغز۴ تا ۵عدد هل ساییده شده یا کمی اسانس هل
    ۴ لیوان شیر
    ۱ لیوان آب
    خامه صبحانه ۱ عدد
    نمک ۱/۲قاشق چایخوری

مراحل
    ابتدا از قبل شب قبل برنج روبا ۱ لیوان شیر و کمی گلاب بگذارید خوب خیس بخوره من این کار رو از قبل انجام دادم واینکه من از برنج سرلاشه هاشمی استفاده کردم اگه از برنج نیم دانه و سرلاشه استفاده بشه خیلی بهتره تا برنج درشت

    خب سپس برنجی رو که ازقبل باشیر و کمی گلاب خوب خیس کردیم و خوب نرم شده رو میریزیم تو قابلمه ی مناسب و ۱ لیوان آب میریزم و نصف قاشق چایخوری نمک ابتدا شعله رو زیاد میکنیم و بعد شعله رو کمه کم میکنیم وبعد صبر میکنیم یه چیزی حدود ۱ ساعت خوب برنج بپزه و له بشه یعنی در واقعه به حدی بپزه که خوب له شه به این شکل که تو عکس میبینید اینجا که تو عکس میبینید من دارم نمک اضافه میکنم چون برنج رو با شیر خیس کردم به این شکل شده چون کمی شیر ته برنج مونده بود

    بعد از ۱ ساعت پخت برنج به این شکل باید له بشه بعد ۳ لیوان شیر رو اضافه میکنید وخوب هم میزنید وبعد صبر میکنید تا خوب شیر به خورد برنج بره و برنج باز هم نرم تر بشه
 
    بعد از اینکه شیر رو اضافه کردیم یه چیزی حدود ۲۰ دقیقه با شعله کم صبر کنید تا به این شکل بشه بعد شکر و عصاره ی هل رو اضافه کنید(مغز ۴ تا ۵ عدد رو خوب بسابید بعد مثل زعفران با یه کم آب بگذارید دم بکشه و از صافی رد کنید ویا اگه اسانس هل داشتید کمی اضافه کنید) ۱۰ دقیقه تا یک ربع همچنان با شعله ی کم بمونه
  
    بعداز تایم مورد نظر شعله رو خاموش کنید و گلاب و خامه رو اضافه کنید و خوب هم بزنید و دربش رو بگذارید کمی همون طور بمونه گلاب رو زودتر اضافه نمیکنیم که بجوشه چون نمیخوایم عطر گلاب بپره باید حتما شعله رو خاموش کنید و بعد گلاب و خامه رو اضافه کنید بعد یه مقدار با درب بسته موند تو ظرف های مورد نظر بکشید و سرو کنید

    نکته میتونید به جای شکر از عسل استفاده کنید خوشمزه تر هم میشه من خودم همیشه از عسل استفاده میکنم اینبار نداشتم فقط اگه بخواید از عسل استفاده کنید عسل رو هم زمانی که شعله رو خاموش کردید و میخواید گلاب و خامه اضافه کنید قبل از این دوتا عسل رو اضافه کنید واینکه میتونید به جای سابیدن هل زمانی که شیر رو اضافه میکنید هل ها رو یه سوراخ بزنید و اضافه کنید و بعد از اتمام پخت از توش خارج کنید عطر هل شیر برنج رو خیلی خوشمزه میکنه حتما استفاده کنید
   
    خب شیربرنج خوشمزه ی ما آماده شد مقوی و مناسب برای افطار میتونید هم گرم سرو کنید و هم سرد نوش جانتون



چاپ این صفحه

مطالب مشابه

نظرات


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی